Özkaplan Halıda Gerçeği aratmayan tatbikat!

Özkaplan Halıda Gerçeği aratmayan tatbikat!

Gerçeği aratmayan tatbikat!

Özkaplan İpek Halının muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirgemek ve çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırmak

için 6 ayda 1 kez yaptığı yangın ve tahliye tatbikatına bu yıl 5 kurumda dahil oldu. OSB’nin KBRN ve yangın tatbikatlarını yapmak için  pilot fabrika olarak seçtiği Özkaplan İpek Halı diğer  kurumların da katılım sağlaması ile 110 kurum personelin görev aldığı ve 500’e yakın çalışanın katıldığı Gaziantep Valisi Davut Gül’ün de canlı yayın aracılığı ile takip ettiği bir tatbikat gerçekleştirdi.

Gaziantep OSB'deki tatbikattaki senaryoya göre, 112 Acil Çağrı Merkezine, bir fabrikada klor gazı bulunan bir tankerden kaçak olduğu ihbarı geldi. Bölgeye AFAD, itfaiye,polis 112 Acil Servis ve ilgili kurum personelleri sevk edildi.

Müdahale ekiplerince gerekli yol, çevre ve saha güvenlik önlemlerinin alınmasıyla koruyucu kıyafet giymiş kurtarma personeli tarafından klor gazından etkilenen 1 kişiye müdahale edilip arındırma işlemleri gerçekleştirildi.

 

Haber Listesine Git